Chec pufos cu fructe de pădure

Chec pufos cu fructe de pădure
Chec și fructe de pădure
Chec și fructe de pădure
Ingrediente:

-7 ouă;
-7 linguri de ulei;
-7 linguri de apă;
-1 și 1/2 cană zahăr;
-1 și 1/2 cană făină albă de calitate;
-praf de copt;
-coajă de lămâie.

Zahărul și cele 7 linguri de apă se pun într-un ibric de ceai și se dau la foc temperat. Se amestecă uneori și se fierbe până rezultă un sirop legat.

În timp ce siropul fierbe, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar când spuma nu mai cade din vas dacă ar fi răsturnat, se adaugă siropul de zahăr și se încorporează cu telul.

Se mai bate spuma de albuș câteva secunde, apoi se adaugă gălbenușurile și se încorporează energic, folosind telul. Se adaugă și cele 7 linguri de ulei, coaja rasă de lămâie și praful de copt și se amestecă în compoziție.

Făina se cerne în ploaie peste compoziție și se încorporează cu o paletă, cu mișcări rare de jos în sus, până se încorporează toată.

Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Tava de copt se așază într-o tavă mai largă, în care ați așezat câteva șervete de hârtie. Turnați în tava a doua apă fierbinte și dați totul la cuptorul preîncălzit.

Se coace compoziția cca 20 minute la foc iute, apoi se temperează focul și se lasă să se rumenească frumos.

Se scoate din forma de copt, fără a răsturna checul, pentru a nu elimina aerul, se pudrează cu zahăr și se servește cu fructe de pădure.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu