Chifteluțe de dovlecei

Chifteluțe de dovlecei
Chifteluțe de dovlecei
Chifteluțe de dovlecei
Dacă vă doriți ceva nou în meniul dumneavoastră, chifteluțele de dovlecei pot reprezenta o gustare delicioasă de primăvară. 

Ingrediente:
-3 dovlecei tineri;
-1-2 cepe, în funcție de mărime;
-o legătură sănătoasă de mărar;
-brânză;
-făină;
-1 ou.

Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, apoi se sărează și se lasă câteva minute, cât să-și lase zeama. Când zeama a fost eliminată, se stoarce pulpa dovleceilor și se așază într-un bol curat și uscat.

Peste dovlecei se adaugă ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă, mărarul, brânza mărunțită și un ou. 

Se amestecă toate ingredientele și se adaugă făină până se leagă ca un aluat consistent.

Într-o tigaie antiaderentă se pun 1-2 linguri de ulei și se prăjesc chifteluțele pe ambele fețe. Pentru a le pune în tigaie, folosiți o lingură umezită, cu care le și turtiți un pic, dându-le uniformitate.

Când sunt rumene, scoateți chifteluțele din tigaie și le puteți servi calde sau reci.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu