joi, 20 aprilie 2017

Chifteluțe de dovlecei

Chifteluțe de dovlecei
Chifteluțe de dovlecei
Chifteluțe de dovlecei
Dacă vă doriți ceva nou în meniul dumneavoastră, chifteluțele de dovlecei pot reprezenta o gustare delicioasă de primăvară. 

Ingrediente:
-3 dovlecei tineri;
-1-2 cepe, în funcție de mărime;
-o legătură sănătoasă de mărar;
-brânză;
-făină;
-1 ou.

Dovleceii se dau pe răzătoarea mare, apoi se sărează și se lasă câteva minute, cât să-și lase zeama. Când zeama a fost eliminată, se stoarce pulpa dovleceilor și se așază într-un bol curat și uscat.

Peste dovlecei se adaugă ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă, mărarul, brânza mărunțită și un ou. 

Se amestecă toate ingredientele și se adaugă făină până se leagă ca un aluat consistent.

Într-o tigaie antiaderentă se pun 1-2 linguri de ulei și se prăjesc chifteluțele pe ambele fețe. Pentru a le pune în tigaie, folosiți o lingură umezită, cu care le și turtiți un pic, dându-le uniformitate.

Când sunt rumene, scoateți chifteluțele din tigaie și le puteți servi calde sau reci.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete