joi, 6 aprilie 2017

Ciolan de porc la cuptor

Ciolan de porc la cuptor
Ciolan de porc la cuptor
Ciolan de porc la cuptor

Foto: Ciolan de porc la cuptor, tecuțe cu mărar și salată de ardei copt;

Ingrediente:
-un ciolan de porc;
-vin alb;
-sare;
-piper;
-boia iute de ardei;
-2-3 foi de dafin.

Iei un ciolan mărișor, îl speli bine și-l pui la fiert, în apă rece. După ce dă în câteva clocote, arunci apa și îl cureți iar. 

Pui ciolanul în apă rece și-l fierbi până se frăgezește șoriciul și scade apa. 

Iei o tava curată, muți ciolanul, adaugi zeama, piper, sare, boia de ardei iute, vin alb dulce și 2-3 foi de dafin. Pui tava la cuptor pentru câteva ore până se frăgezește bine și până se desface tot colagenul din articulații. 

Când se răcorește, tai perpendicular pe fibra mușchiului și-l montezi pe farfurie cu o garnitură potrivită. 

Salata de tecuțe e un deliciu și se pregătește în câteva minute. Poate fi pregătită atât din teci proaspete cât și din teci pe care le-ai pus din vară la congelator.

Ingrediente:
-fasole teci;
-ulei;
-sare;
-usturoi;
-oțet;
-mărar.

Dacă o pregătești din teci proaspete, acestea trebuie mai întâi fierte puțin, numai până se frăgezesc, nu până se înmoaie.

Tecile ușor fierte sau congelate se așază într-o tigaie antiaderentă, în care ai înfierbântat 2 linguri de ulei și se prăjesc, amestecând rar și cu grijă să nu se rupă.

Când sunt moi, se sărează, se mai scutură tigaia de câteva ori, se adaugă usturoi zdrobit și se stinge cu oțet. Închizi focul și presari mărar tocat fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete