Ciorbă de linte roșie

Ciorbă de linte roșie
Ciorbă de linte roșie
Ciorbă de linte roșie
Ingrediente:
-linte roșie;
-ceapă;
-ardei;
-morcovi;
-o rădăcină de pătrunjel;
-o țelină mică;
-o lingură de boabe de chimen;
-pastă de tomate sau tomate proaspete ori din conservă.
-pătrunjel frunze.

Legumele se curăță, se spală, se toacă în cuburi mici și se pun la călit în câteva linguri de ulei. Aveți grijă să amestecați cu regularitate, pentru a nu se arde. Când sunt gata, îndepărtați-le de pe flacără.

Citește și: Ciorbă de fasole

Lintea spălată în câteva ape se pune la fiert într-o oală. Când va da în clocot, se ridică o spumă groasă. Îndepărtați spuma și adăugați legumele pregătite anterior. Adăugați și chimenul și lăsați la fiert.

Când lintea e fiartă, adăugați tomatele și mai fierbeți puțin. Potriviți gustul de sare, adăugați piper și închideți focul. Presărați verdeața proaspătă și serviți caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu