Ciorbă de măcriș și spanac

Ciorbă de măcriș și spanac
Ciorbă de măcriș și spanac

Foto: Ciorbiță de măcriș și spanac (astăzi se poartă clorofila);

Ingrediente:
-ceapă;
-morcovi;
-păstârnac;
-o rădăcină de pătrunjel;
-ardei.
-frunze de măcriș;
-spanac;
-ouă;
-ulei;
-sare.
Tăiați în cuburi mici legumele și puneți-le într-o oală curată. Adăugați 2-3 linguri de ulei, un strop de sare și puneți oala pe flacără, la foc potolit. Amestecați cu regularitate până ce legumele se înmoaie.

Când legumele sunt moi, adăugați apa și lăsați la fiert, până ce legumele sunt făcute. Adăugați spanacul și măcrișul spălat și opărit și mai fierbeți câteva minute. Nu va fi nevoie să acriți ciorba. Măcrișul dă gustul acru, suficient cât să fie plăcut.

Citește și: Urzici cu mămăligă

Spre sfârșitul fierberii, spargeți și dați drumul câtorva ouă, în lichidul care clocotește încă. Închideți focul, potriviți gustul de sare și adăugați verdeața (leuștean, pătrunjel) tocată mărunt. Serviți cu rondele de ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu