Ciorbă de miel sau ied cu paste turnate

Ciorbă de miel sau ied cu paste turnate
Ciorbă de miel sau ied cu paste turnate
Ciorbă de miel sau ied cu paste turnate
Ciorbă de miel sau ied cu paste turnate
Ingrediente;

-coastă de miel sau ied;
-morcovi;
-o rădăcină mică de țelină;
-ceapă;
-ardei;
-roșii proaspete;
-sare;
-leuștean;
-oțet de mere sau vișine;
-2 linguri de ulei;
-2 ouă;
-făină;

Legumele se curăță și se toacă în cuburi mici, apoi se pun într-un vas. Se adaugă uleiul și se pun pe flacără să se înmoaie puțin. Mestecați des pentru a nu se arde și adăugați un praf de sare, ajută la înmuierea legumelor. Când legumele sunt suficient înmuiate, adăugați apă rece și lăsați-le până par fierte pe jumătate.

Tăiați carnea în bucăți cât pentru o porție și o adăugați în supa care clocotește. Strângeți spuma formată și lăsați la fiert până se frăgezește.

Când carnea e fiartă, adăugați roșiile și mai dați în câteva clocote. Potriviți gustul de sare și adăugați oțetul, apoi turnați pastele pregătite după rețeta de mai jos.

Cele două ouă se sparg și se pun într-o farfurie, fără a separa albușul de gălbenuș. Cu o furculiță, se bat ouăle, apoi se adaugă făină până se formează un aluat de consistența unei șarlote. Aluatul nu trebuie să fie prea subțire pentru că pastele se vor împrăștia în ciorbă, dar nici prea gros pentru că nu va mai putea fi turnat.

Când aluatul este gata, turnați-l într-o pungă. Rulați gura pungii și tăiați un colt. Tăietura nu trebuie să fie mai mare de 2-3 mm.

Strângeți aluatul în colțul tăiat și turnați pastele în ciorba care clocotește. Plimbați firul format prin locurile unde nu sunt legume sau carne. Pentru a vă ușura munca, puteți împinge cu o lingură de lemn legumele și carnea. 

Când terminați de turnat pastele, lăsați ciorba să mai clocotească foarte puțin, apoi închideți focul. Adăugați leușteanul proaspăt și serviți cu un ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu