miercuri, 5 aprilie 2017

Ciorbă de pește (somn)

Ciorbă de pește (somn)
Ciorbă de pește (somn)

Foto: Ciorbă de pește (somn) cu rondele de ardei iute și leuștean;

Pentru ciorba de somn folosesc părțile de la coadă și capul. Aceste părți sunt gelatinoase și savuroase, potrivite într-o fiertură. Restul peștelui prefer să-l folosesc la friptură, nu să-l fierb în ciorbă.

Citește și: Saramură de pește

Legumele (ceapa, morcovul, ardeiul, țelina) le tai în cubulețe și le călesc pe jumătate în puțin ulei. Adaug apa până se acoperă bine legumele, un strop de sare și las la fiert până se înmoaie.

Când legumele sunt fierte, adaug roșiile fără piele, tocate cubulețe. Las să dea în câteva clocote, apoi adaug zeama de varză, fiartă separat. Cu zeama de varză e ceva mai delicat. Dacă nu e parfumată, curată, cu miros de mărar și cu un gust acru, plăcut, mai bine folosiți borș.
Las să dea în clocot și adaug bucățile de somn. Las să fiarbă câteva minute doar, închid focul, potrivesc de sare, dacă mai este nevoie și adaug cu generozitate leuștean verde, tocat. 

La servire, adaug rondele de ardei iute și câteva frunze de verdeață proaspătă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete