joi, 20 aprilie 2017

Ciorbă tărănească de pui cu paste turnate

Ciorbă tărănească de pui cu paste turnate
Ciorbă tărănească de pui cu paste turnate
Ciorbă tărănească de pui cu paste turnate
Ingrediente pentru ciorbă:
-ceapă;
-morcovi;
-o rădăcină de pătrunjel;
-ardei;
-un pui micuț;
-roșii proaspete sau din conservă;
-corcodușe proaspete sau congelate;
-sare;
-leuștean.

-2 ouă;
-un strop de sare;
-făină.

Legumele curățate și spălate se toacă în cuburi mici și se pun la fiert în apă rece, într-o oală curată. 

Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă puiul. Adăugați un strop de sare pentru a da gust cărnii când fierbe. 

Într-o cratiță, separat, puneți un pic de apă și un pumn mare de corcodușe. Lăsați să fiarbă până eliberează sucul acru. Puteți să le separați de sâmburi înainte de a le pune în ciorbă.
Când carnea de pui este fiartă, adăugați roșiile și corcodușele fierte. Mai fierbeți câteva minute și potriviți gustul de sare. 

Separat, într-un bol, bateți cu furculița două ouă. Adăugați treptat făină până rezultă un aluat moale, care poate fi turnat. Puneți și un praf de sare în aluat.

Când aluatul este gata, turnați-l într-o pungă. Rulați gura pungii și tăiați un colt. Tăietura nu trebuie să fie mai mare decât vârful degetului.

Strângeți aluatul în colțul tăiat și turnați pastele în ciorba care clocotește. Plimbați firul format prin locurile unde nu sunt legume sau carne. Pastele trebuie să fie de lungimea unor pufuleți. De fapt așa vor și arăta după fierbere. 

Când terminați de turnat pastele, lăsați ciorba să mai clocotească doar câteva minute, apoi închideți focul. Adăugați leușteanul proaspăt și serviți cu un ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete