joi, 6 aprilie 2017

Ciorbiță de pui acrită cu corcodușe

Ciorbiță de pui acrită cu corcodușe
Ciorbiță de pui acrită cu corcodușe
Ciorbiță de pui acrită cu corcodușe

Foto: Ciorbiță de pui acrită cu corcodușe (ca-n Teleorman);

Ingrediente:
-ceapă;
-morcovi;
-o rădăcină de pătrunjel;
-ardei;
-cartofi;
-un pui (micuț);
-roșii proaspete sau din conservă;
-2 ouă;
-corcodușe proaspete sau congelate;
-leuștean.

Se spală bine legumele, se curăță, se toacă în cuburi mici și se pun în apă rece, într-o oală curată. Se pune totul la foc.
Cât fierb legumele vă ocupați de pui. Trebuie spălat, curățat, porționat. Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă puiul și sărați preparatul. Știți că un pui tânăr fierbe foarte repede. Deci, nu uitați de el pentru că veți avea surpriza să îi cadă carnea de pe os, dacă se depășește timpul de fierbere.

Într-o cratiță, separat, puneți un pic de apă și un pumn mare de corcodușe. Lăsați să fiarbă până eliberează sucul acru. Puteți să le separați de sâmburi înainte de a le pune în ciorbă.

Când carnea de pui este fiartă, adăugați roșiile și corcodușele fierte. Mai fierbeți câteva minute și potriviți gustul de sare. 
Separat, într-un bol, bateți cu furculița două ouă. Închideți focul, adăugați ouăle și leușteanul tocat mărunt. Serviți cu ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete