vineri, 7 aprilie 2017

Clătite cu smântână

Clătite cu smântână
Clătite cu smântână
Clătite cu smântână
Foto: Clătite cu smântână dulce, umplute cu miere;

Ingrediente:
-2 ouă;
-un cubuleț de unt;
-o ceașcă de smântână dulce;
-un pahar de lapte;
-făină;
-un strop de sare.

După cum vedeți, ingredientele nu au cantități fixe, ci aproximative. Nu e vreo problemă dacă nu măsurați exact laptele ori făina, ideea ar fi ca aluatul să aibă la final consistența unei smântâni, care curge.

Bateți ouăle, presărați un strop de sare, adăugați untul topit și smântâna și omogenizați. Adăugați laptele și subțiați compoziția, apoi puneți făină, până obțineți un aluat cu consistența smântânii.

Încindeți o tigaie antiaderentă și prăjiți clătitele pe ambele fețe. Dacă vi se pare că aluatul e prea gros, iar clătitele ies grosuțe, mai adăugați un strop de lapte. 

Umpleți clătitele cu miere sau dulceață.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete