Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars
Crema de zahăr ars este un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de delicios.

Ingrediente: 

-1 litru lapte dulce; 
-8 ouă; 
-200 g zahăr (pentru cremă); 
-4 linguri (pentru caramel); 
-vanilie. 

Ouăle se sparg și se pun într-un bol. Se adaugă zahărul și se amestecă, folosind telul pară. Amestecul obținut se subțiază cu laptele rece și se adaugă vanilia. Puteți adăuga și un praf de sare (un vârf de cuțit). Poate vă pare ciudat, dar sarea evidențiază gustul dulce al zahărului. 

În vasul în care doriți coacerea cremei, caramelizați patru linguri de zahăr. În timpul caramelizării zahărului trebuie să stați aproape și să amestecați, pentru a obține o culoare roșcată și pentru a preveni arderea. Zahărul caramel ars are un gust amar, neplăcut. 

Când zahărul e gata caramelizat, rotiți vasul și tapetați cu caramel și pereții. Lăsați vasul să se răcorească zahărul caramel, apoi adăugați compoziția de cremă. 

Într-o tavă mai largă decât vasul ce conține crema, puneți apă rece. Așezați vasul cu crema de zahăr în cel cu apă și dați la cuptor. Dați crema la cuptor și coaceți cca. 40 min, la foc mediu. Când considerați că e gata, scoateți vasul și încercați crema. Dacă mai este lichidă în centru, reintroduceți vasul la cuptor și mai lăsați 10 min. 

Când e gata, scoateți din cuptor, lăsați la rece și apoi introduceți la frigider. După ce se răcește complet, desfaceți crema de pe pereții vasului, folosind un cuțit, apoi răsturnați pe un platou. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu