Piept de pui la tigaie, dovlecei pe grill și tzatziki

Dovlecei pe grill
Dovlecei pe grill

Foto: Piept de pui, dovlecei pe grill și tzatziki;

Dacă vă doriți o cină ușor de preparat și de digerat, vă recomand piept de pui la tigaie, dovleceii pe grill și cu tzatziki.

Pieptul de pui poate fi preparat în diverse moduri. Însă, când mă grăbesc, îmi place să-l pregătesc la tigaie, fără adaos de alte grăsimi. Este savuros și se prepară repede, e ieftin și nu presupune efort.

Pentru garnitură, m-am preocupat să pregătesc ceva ușor de pregătit și de digerat și care să se potrivească cu pieptul de pui.

Ingrediente:
-2-3 dovlecei tineri;
-sare;
-ulei;
-piper.

Tăiați dovleceii în felii de 1 cm. Eu prefer să nu le dau cu sare în acest moment, nu vreau să-și lase zeama.

Încindeți un grill de fontă, uns cu puțin ulei. Uneori, eu îl folosesc neuns, pentru că nu-mi doresc fum în bucătărie și vreau ca legumele să fie mai dietetice.

Când e fierbinte, așezați dovleceii și-i coaceți pe ambele fețe. Când sunt gata, sărați, presărați piper și puteți servi cu tzaziki ori cu pastă de usturoi.

Ingrediente pentru tzatziki:
-iaurt natural;
-castravete decojit și tăiat în cuburi mici;
-usturoi;
-piper;
-sare;
-ulei de măsline;
-usturoi zdrobit.

Amestecați ingredientele și serviți rece.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu