vineri, 7 aprilie 2017

Ecler

Ecler cu ciocolată și cremă de cacao
Ecler cu ciocolată și cremă de cacao
Ecler cu ciocolată și cremă de cacao

Foto: Ecler cu ciocolată și cremă de cacao;

Ingrediente:
-100 g unt;
-200 g făină;
-200 ml apă;
-6 ouă;
-un praf de sare.

Într-o cratiță mică se pune untul împreună cu apa și sarea pe foc. Dacă untul este sărat, nu mai adăugați altă sare. Când fierbe, adăugați toată făina și amestecați energic, până se încorporează.

Lăsați să se răcească, apoi adăugați ouăle, unul câte unul, până devine un aluat lipicios și nu foarte moale. Dacă ouăle pe care le adăugați sunt mari, puteți să puneți doar cinci. Aluatul trebuie să stea un picuț țeapăn când e pus în tavă, nu să curgă.

Aluatul se toarnă în tava de copt, formând batoane sau sfere, în funcție de forma pe care doriți să o capete eclerele și se introduc în cuptorul deja încins. În primele 15-20 min. nu se deschide ușa cuptorului.

Cojile cresc frumos, iar pentru a fi tăiate și umplute, trebuie să le lăsați să se răcorească. Pentru umplut folosiți următoarea cremă rapidă.

Ingrediente cremă:
-400 ml lapte;
-o lingură cacao neagră;
-5 linguri zahăr;
-2 ouă;
-3 linguri de unt;
-3 linguri amidon alimentar.

În laptele rece se adaugă amidonul, cacao și zahărul. Se amestecă bine, cu telul, apoi se adaugă cele două ouă, bătute separat și se pune pe foc. Aici îmi place mie cel mai mult, pentru că această cremă se face direct pe flacără, fără bain marie. 

Se amestecă continuu, iar de la primul clocot se mai lasă fix un minut sau până numeri până la 60 și se închide focul. Se adaugă untul și se amestecă până se încorporează în totalitate.

Se lasă să se răcorească, apoi poate fi folosită pentru a umple cojile de ecler.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete