Ficăței la tigaie, mămăliguță cu unt și ouă

Ficăței la tigaie, mămăliguță cu unt și ouă
Ficăței la tigaie, mămăliguță cu unt și ouă

Foto: Ficăței la tigaie, mămăliguță cu unt, ouă și brânză.

Combinația aceasta de ficăței prăjiți cu unt, ouă și mămăliguță îmi aduce aminte de propria copilărie petrecută la țară, în casa bunilor mei. Poate și în voi trezește ceva amintiri acest preparat. Totuși, dacă n-ați avut ocazia să-l încercați, nu e timpul pierdut. Sigur vă va plăcea.

Ingrediente:
-mălai;
-sare;
-unt;
-ouă;

Spălați și pregătiți pentru fierbere câteva ouă mari și proaspete. Fierbeți și decojiți ouăle, apoi tăiați-le rondele.

Pregătiți o mămăliguță moale, cu puțină sare. În timp ce fierbe mămăliguța, puneți în farfurii ouăle fierte și tăiate și cubulețe de unt. Sărați ușor.

Când mămăliguța este gata, adăugați-o fierbinte peste ouă și unt. Serviți cu brânză și ficăței prăjiți. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu