vineri, 7 aprilie 2017

Friptură de porc cu sos de roșii, usturoi și cimbru

Friptură de porc cu sos de roșii, usturoi și cimbru
Friptură de porc cu sos de roșii, usturoi și cimbru
Friptură de porc cu sos de roșii, usturoi și cimbru

Foto: Friptură de porc cu sos de roșii, usturoi și cimbru;

Ingrediente:
-carne de porc (1,5 kg);
-pastă de tomate;
-usturoi;
-sare;
-piper;
-cimbru.

Carnea de porc se curăță, se condimentează cu sare și piper și se unge cu puțin ulei. Astfel pregătită, se așază întreagă, într-o tavă de copt.

Pasta de tomate se subțiază cu apă până devine ca un sos subțire, se amestecă cu cimbrul uscat, sare, piper și se toarnă în tavă. Usturoiul se curăță de foile exterioare, se îndepărtează rădăcinile uscate și se taie întreaga căpățână în jumătate (transversal). Se pune în tavă, alături de friptură. 

Se introduce tava în cuptor. În primele 40-50 de minute se coace acoperită, apoi se descoperă, pentru a lăsa friptura să se rumenească.

Când carnea e fragedă, iar sosul legat, se scoate tava, se taie carnea felii și se servește cu sos.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete