miercuri, 5 aprilie 2017

Friptură de struț și cartofi copți în coajă

Friptură de struț și cartofi copți în coajă
Friptură de struț și cartofi copți în coajă
Friptură de struț și cartofi copți în coajă

Foto: Friptură de struț mediu făcută, cartofi copți în coajă și brânză Cheddar răzuită;

Despre friptura de piept de struț v-am mai vorbit. Astăzi vreau să vă spun cum pregătesc eu cartofii copți.

Ingrediente:
-cartofi de mărime medie;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-unt, cașcaval sau brânză Cheddar.

Într-o tavă curată, așezați o hârtie de copt. Spălați bine cartofii cu coajă și așezați-i în tavă. Stropiți cu ulei de măsline și presărați sare mare. Dați cartofii la cuptor, la foc mediu, până sunt gata. Pentru a vedea dacă s-au pătruns, strângeți puțin cartoful între degete și vedeți dacă e pufos.

Scoateți cartofii, când sunt gata și rupeți-i cu mâna. Presărați pe ei, cât sunt încă fierbinți, cașcaval sau brânză Cheddar răzuită. Puteți să înlocuiți brânza cu puțin unt. Condimentați cu sare și piper.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete