Găinușă de curte cu orez și legume

Găinușă de curte cu orez și legume
Găinușă de curte cu orez și legume
Găinușă de curte cu orez și legume
Foto: Găinușă de curte cu orez și legume;

Ingrediente:

-o pasăre de curte;
-ceapă;
-morcovi;
-o rădăcină de pătrunjel;
-o țelină micuță;
-sare;
-piper;
-o cană de orez;
-un pachet de legume asortate.

Deși pasărea de curte este mai greu de pregătit decât puiul de crescătorie, prefer să petrec mai mult timp în bucătărie pentru că gustul este infinit mai bun. 

Deci, dacă aveți o pasăre de curte, vă sfătuiesc să vă acordați timp și să aveți răbdare. Va fierbe cu atât mai greu, cu cât este mai bătrână.

Tăiați carnea în bucăți potrivite, cât pentru o porție și puneți pasărea la fiert, în apă rece. Aveți grijă să îndepărtați spuma care se formează la suprafață și completați cu apă când este nevoie.

Când carnea este fiartă pe jumătate, adăugați ceapa și rădăcinoasele, fără a le toca. Adăugați și un pic de sare și lăsați-le să fiarbă împreună. Aveți grijă să obțineți o supă concentrată, deci nu mai puneți foarte multă apă.

Într-o cratiță adăugați puțin ulei. Când s-a înfierbântat, adăugați legumele asortate și le căliți puțin. Apoi, turnați orezul în tigaie și amestecați până ce acesta capătă o culoare albicioasă. Stingeți cu supa rezultată de la fierberea păsării cu legume și lăsați să fiarbă până ce orezul începe să se frăgezească. 

Pentru ca orezul să fiarbă bine și să nu se sfărâme, ar trebui să folosiți la o parte de orez, trei părți de supă.

Adăugați carnea și restul de supă, mai fierbeți puțin, potriviți gustul de sare, presărați piper, apoi închideți focul și acoperiți cratița cu un capac. Lăsați până ce orezul trage toată supa. Dacă ați scăpat mai multă supă, fierbeți până scade suficient, apoi opriți focul. 

Legumele din supă le puteți folosi într-o salată sau cum doriți. Dacă v-a mai rămas și ceva supă, o puteți folosi la alte preparate.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu