Găluște de făină cu piept de pui și spanac

Găluște de făină cu piept de pui și spanac
Găluște de făină cu piept de pui și spanac

Foto: Găluște de făină (ca de papricaș), piept de pui, spanac și smântână;

Ingrediente pentru găluște:
-3 ouă;
-6 linguri de făină;
-sare;

Ingrediente pentru compoziție:
-piept de pui fără piele și os;
-smântână;
-ulei de măsline;
-o ceapă medie;
-usturoi;
-spanac tânăr;
-sare;
-piper.

Mod de preparare:

Pregătiți mai întâi găluștele, pentru a le acorda timp să fiarbă, până ce se termină și restul preparatului. 

Pentru început, puneți la foc o oală de apă cu un strop de sare.

Se bat cele 3 ouă cu furculița, se adaugă 6 linguri de făină, un praf de sare și se amestecă până se încorporează. Va rezulta un aluat moale, ușor de tăiat cu lingura.

În apa care clocotește, adăugați mici găluște tăiate cu lingura umezită și lăsați să fiarbă la foc mediu. Când sunt aproape fierte, acestea se vor ridica la suprafața apei. Mai lăsați-le să fiarbă încă 3 minute, încercați-le dacă sunt suficient pătrunse și le scoateți cu o paletă, într-un bol separat. Treceți-le scurt prin apă rece și strecurați.

Într-o cratiță se adaugă puțin ulei și ceapa tăiată mic. Se lasă doar până ce devine translucidă și se adaugă pieptul de pui, tăiat fâșii. Se gătește în continuare la foc mediu, amestecând periodic, pentru a nu se arde. 

Condimentați cu sare și piper, adăugați câțiva căței de usturoi zdrobiți și smântâna. Amestecați, lăsați să se încindă și adăugați frunzele curate și uscate de spanac. Împingeți spanacul în lichidul fierbinte, acoperiți oala și mai lăsați câteva clipe, apoi închideți focul.

Așezați găluștele pe un platou adânc și turnați deasupra compoziția de mai sus.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu