vineri, 7 aprilie 2017

Ghiveci de legume




Foto: Ghiveci de legume și pulpe de pui la tigaie; 


Ingrediente:
-morcovi;
-vinete;
-ceapă;
-cartofi;
-roșii;
-pastă de tomate;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-pătrunjel.

Legumele se curăță, se taie în bucăți mari și se așază în tava de copt, într-un strat uniform, pentru a se pătrunde egal.

Se stropește cu ulei de măsline, se presară sare și piper și se adaugă puțină pastă de tomate diluată.

Se dă tava la cuptor și se coace la foc mediu, până nu mai rămâne lichid, iar legumele sunt fragede. Când e gata, se presară pătrunjel verde. Se servește simplu, dacă țineți post sau cu o friptură de pui, făcută separat, dacă nu vă puteți abține.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete