Legume la cuptor

Legume la cuptor
Legume la cuptor

Foto: Legume pregătite pentru cuptor (cartofi dulci, roșii, vinete, ceapă);

Ingrediente:
-cartofi dulci;
-roșii;
-vinete;
-ceapă;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;

Îmi place să gătesc simplu și rapid, cu condimente puține, pentru a mă putea bucura de savoarea naturală a legumelor.

Legumele curate, se taie în bucăți cât mai estetice și se așază într-o tavă curată, uscată și tapetată cu hârtie de copt.

Stropiți legumele cu ulei de măsline, presărați sare și piper și dați la cuptor, la foc mediu, până se pătrund și devin pufoase. Legumele se vor coace în sucul propriu, fără a adăuga apă. Pentru a nu deveni uscățive, reduceți focul, iar în prima jumătate de oră țineți tava acoperită.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu