vineri, 7 aprilie 2017

Mâncare de cartofi cu carne de pui

Mâncare de cartofi cu carne de pui
Mâncare de cartofi cu carne de pui
Mâncare de cartofi cu carne de pui
Rapidă, simplă și ușor de preparat, mâncarea de cartofi se află printre cele mai consumate de români.

Ingrediente:
-pulpe de pui;
-cartofi;
-ceapă;
-ardei;
-ciuperci;
-tomate sau pastă de tomate;
-sare;
-piper;
-verdeață.

Într-o cratiță antiaderentă se pun la prăjit pulpele de pui. Când sunt gata, se scot separat și se păstrează grăsimea.

În grăsimea rămasă de la pulpe se călesc ceapa, ardeiul și ciupercile. Când sunt gata, se stinge cu apă și se adaugă și pulpele, un pic de sare și piper, lăsând să fiarbă puțin.

Când carnea e fragedă se adaugă cartofii, pasta de tomate, se acoperă vasul și se mai lasă la fiert până ce cartofii devin fragezi.

Se potrivește gustul de sare, se mai adaugă piper și se închide focul. Se adaugă verdeața și se servește caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete