joi, 6 aprilie 2017

Mâncare de gutui cu pui prăjit

Mâncare de gutui cu pui prăjit
Mâncare de gutui cu pui prăjit
Mâncare de gutui cu pui prăjit

Ca-n Oltenia: Mâncare de gutui cu pui prăjit; 

Ingrediente:
-3 gutui coapte, zemoase și parfumate;
-100 g zahăr;
-ulei;
-făină;
-sare;
-piper;

Spălați, curățați de semințe gutuile și tăiați-le în felii. Puneți puțin ulei într-o tigaie și prăjiți feliile de gutuie pe ambele fețe.

Caramelizați zahărul, fără a-l arde, adăugați puțină apă și fierbeți până ce obțineți un sirop auriu și parfumat.

Adăugați siropul peste gutuile prăjite și lăsați la fiert până se înmoaie puțin. 

Amestecați 1-2 linguri de făină cu apă rece și turnați peste gutui. Condimentați cu sare și piper și lăsați la fiert până se îngroașă. Serviți cu pui prăjit.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete