Mâncare de mazăre cu carne de pasăre

Mâncare de mazăre cu carne de pasăre
Mâncare de mazăre cu carne de pasăre
Mâncare de mazăre cu carne de pasăre
Ingrediente:

-2 pachete de mazăre verde (congelată);
-carne de pasăre de curte;
-ceapă;
-morcovi;
-ardei;
-3-4 cartofi;
-ulei;
-mărar verde;
-roșii din conservă sau pastă de tomate;
-sare;
-piper.

E bine de știut că atunci când pasărea este mai bătrână de un an, fierbe destul de greu. Deci, vom începe cu carnea.

Carnea curățată și spălată se pune în apă rece, la fiert. Când clocotește începe să se ridice spuma. Se aruncă această apă, pentru a îndepărta spuma formată și pentru a lăsa carnea curată. Carnea se pune iar la fiert și se curăță legumele (morcov, ceapă, ardei).

Când carnea este ușor pătrunsă, se adaugă legumele și un praf de sare și se lasă la fiert până carnea e gata. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, însă cu moderație. Dorim să se obțină aproximativ 2-3 căni de supă concentrată.

Când carnea e gata, se taie mărunt două cepe și 3-4 cartofi și se pun la călit în câteva linguri de ulei. Amestecați cu regularitate, nu dorim ca legumele să se prăjească, ci doar să se înmoaie puțin. Stingeți cu supa de la carne și lăsați să fiarbă.

Când cartoful este fiert și se sfărâmă, adăugați carnea și mazărea verde. Mai adăugați și restul de supă și lăsați la fiert până ce cartoful și ceapa îngroașă sosul mâncării. 

La sfârșit adăugați roșiile din conservă sau pasta de tomate. Mai lăsați la fiert până se leagă, apoi potriviți gustul de sare și piper.

Închideți focul, adăugați mărarul tocat fin și serviți caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu