Mâncare de praz cu ciuperci și măsline

Mâncare de praz cu ciuperci și măsline
Mâncare de praz cu ciuperci și măsline
Mâncare de praz cu ciuperci și măsline
Ingrediente:
-praz;
-ciuperci;
-măsline;
-pastă de tomate;
-ulei;
-sare;
-piper;
-pătrunjel.

Într-o cratiță curată se înfierbântă câteva linguri de ulei și se prăjesc ciupercile.

Partea verde a prazului se taie în bucăți de cca. 2 cm și se clătește într-o sită mare pentru a îndepărta toate urmele de pământ, apoi bucățile se pun la călit peste ciuperci. Se condimentează cu sare și piper. Când sunt moi, se așază într-o tavă de copt.

Părțile albe ale prazului se taie rondele și se pun crude peste ciupercile și frunzele călite. Se distribuie uniform și se adaugă măslinele.

Pasta de tomate se subțiază și se toarnă peste legume, apoi se dă tava la cuptor, la foc potrivit. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă în timpul fierberii.

Lăsați mâncarea să fiarbă și să scadă suficient, apoi închideți focul, scoateți tava din cuptor și adăugați pătrunjelul. Serviți caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu