Musaca delicioasă cu prune uscate și ciuperci

Musaca delicioasă cu prune uscate și ciuperci
Musaca delicioasă cu prune uscate și ciuperci
Musaca delicioasă cu prune uscate și ciuperci
Foto: Musaca de legume (ciupercuțe, prune uscate și ceapă), sos de iaurt cu mărar;

Ingrediente:
-4-5 cartofi roșii (fierți);
-1-2 cartofi dulci (fierți);
-ceapă;
-prune deshidratate;
-ciuperci;
-1-2 albușuri de ou;
-sare;
-piper;
-1-2 linguri ulei;
-cașcaval ras;
-roșii cherry.

Cartofii roșii fierți se lasă la răcit, apoi se decojesc și se taie în felii. Similar se procedează și cu cartofii dulci.

Ceapa, ciupercile și prunele deshidratate se toacă mărunt. Într-o tigaie încinsă, în care ați adăugat puțin ulei, se pune ceapa. Când s-a înmuiat, se adaugă ciupercile tocate mic și se continuă prăjirea. Când ciupercile sunt gata, se adaugă prunele tocate, se potrivește gustul de sare, se adaugă un praf de piper și se mai gătește câtva minute.

Compoziția obținută se lasă să se răcorească, apoi se adaugă albușurile de ou și se amestecă bine.

Într-o tavă de copt curată și uscată, se așază un strat de rondele de cartofi roșii. Peste acest strat se toarnă toată compoziția de ciuperci și prune, iar deasupra se completează cu restul de rondele din cartofi dulci. Se mai sărează puțin, se piperează, se presară cașcavalul ras, într-un strat de un deget grosime și se ornează cu roșii cherry. 

Tava se dă la cuptor, la foc mediu, până se leagă toată compoziția, iar cașcavalul se rumenește deasupra.

Se servește cu un sos de iaurt cu mărar.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu