miercuri, 5 aprilie 2017

Mușchi de porc în crustă de piper

Mușchi de porc în crustă de piper
Mușchi de porc în crustă de piper
Mușchi de porc în crustă de piper

Foto: Mușchi de porc în crustă de piper, orez sălbatic și salată de ardei copt cu mărar și usturoi;

Ingrediente:
-o bucată de mușchi de porc;
-sare;
-piper;
-vin alb;
-ulei;

O bucată generoasă de mușchi se fasonează, se spală și se pregătește pentru gătit. 

Pe un tocător, împrăștiați un strat de piper zdrobit proaspăt, în granule mari. Presărați și puțină sare deasupra piperului. Rotiți mușchiul prin amestecul de piper și sare, apăsând ușor.

Puneți o tigaie la foc și stropiți puțin ulei. Când este fierbinte, prăjiți bucata întreagă de mușchi, câteva minute pe fiecare parte.

Într-o tavă de lungimea mușchiului, stropiți puțin ulei. Așezați mușchiul și dați-l la cuptor. Când sfârâie, scoateți tava și stingeți cu vin alb. Reintroduceți tava în cuptor și lăsați până ce este gata. Serviți cu o garnitură potrivită.

Pentru garnitura de orez sălbatic folosesc doar orez, apă, sare, piper și un strop de ulei de măsline.

Într-o oală mică se pune la fiert o cană de ore și două căni și jumătate de apă, puțin ulei, sare, piper. Se lasă la foc până ce apa scade până deasupra orezului. Închideți focul, acoperiți oala și lăsați până ce orezul trage toată apa.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete