Mușchi de vită și ciuperci cu unt

Mușchi de vită și ciuperci cu unt
Mușchi de vită și ciuperci cu unt
Mușchi de vită și ciuperci cu unt
Mușchi de vită și ciuperci cu unt
Ingrediente:

-mușchi de vită;
-sare;
-piper;
-1-2 linguri ulei;

-ciuperci;
-unt;
-pătrunjel.

Mușchiul de vită se fasonează, înlăturându-se toate pielițele, se spală și se usucă pe un șervet.

Piperul se zdrobește în granule mari și se împrăștie în strat uniform pe un tocător de lemn. Se presară și sare peste piper, apoi se rulează mușchiul de vită prin amestecul format, urmărind să se acopere uniform. Astfel condimentat, mușchiul se leagă cu sfoară (ca și când ar fi umplut), pentru a evita eliberarea sucurilor la gătit.

Într-o tigaie se pun cele două linguri de ulei și se lasă la încins. Când e fierbinte se așază mușchiul și se frige pe toate părțile, încercând cu degetul să rămână moale și elastic. Nu trebuie fript decât câteva minute pe fiecare parte. Mușchiul trebuie să rămână roz la mijloc.

Ciupercile se perie, se curăță sau se spală, după caz și se pun cu pălăria în jos, pe grillul încins. Când sunt făcute pe fată, se întorc cu pălăria în sus, se pune câte un strop de unt în pălărie și se lasă să se frigă. Untul se va topi și va cuprinde întreaga ciupercă. Dacă untul este sărat, nu mai adăugați sare, dacă e nesărat, pudrați un strop de sare și unul de piper.

Când sunt gata, scoateți ciupercile, tot cu pălăria în sus, pentru a nu pierde sucurile dulci presărați pătrunjel proaspăt și serviți lângă mușchiul de vită.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu