Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg

 Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg
 Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg
 Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg
 Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg
Foto: Mușchiuleț de porc, vinete pe grill și salată iceberg;

Ingrediente:
-2-3 vinete;
-sare;
-ulei;
-piper.

Tăiați vinetele în felii de 1 cm. Eu prefer să nu le dau cu sare în acest moment, nu vreau să-și lase zeama.

Încindeți un grill de fontă, uns cu puțin ulei. Uneori, eu îl folosesc neuns, pentru că nu-mi doresc fum în bucătărie și vreau ca legumele să fie mai dietetice.

Când e fierbinte, așezați dovleceii și-i coaceți pe ambele fețe. Când sunt gata, sărați, presărați piper și puteți servi cu pastă de usturoi, alături de friptură și o salată răcoritoare. Serviți cu o friptură de purcel.

Friptura de porc se pregătește simplu. Se condimentează cu sare și piper și se pune pe un grill încins și uns cu puțin ulei. 

Salata iceberg este o variantă crocantă și mai fragedă a salatei verzi tradiționale. Pentru pregătirea ei aveți nevoie de aceleași ingrediente ca și pentru salata românească.

-ceapă verde;
-salată iceberg;
-ridichi;
-roșii cherry;
-sare;
-ulei de măsline;
-oțet de vișine sau de mere;
-mărar.

Tăiați legumele și verdețurile în bucăți mari și le puneți într-un bol. Adăugați sare, oțet, ulei de măsline și amestecați ușor. Serviți ca garnitură.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu