joi, 6 aprilie 2017

Nuggets de pui cu tzatziki

Nuggets de pui cu tzatziki
Nuggets de pui cu tzatziki
Nuggets de pui cu tzatziki

Fast food acasă: nuggets de pui, tzatziki, ardei copt pe grill, ciuperci cu unt și piper și inimioare din roșii;

Ingrediente pentru nugget:
-piept de pui;
-ouă;
-făină;
-fulgi de porumb;
-sare;
-piper.

Tăiați pieptul de pui în fâșii, condimentați cu sare și piper. Bucățile de pui condimentate se trec prin făină, apoi prin ou, iar la final prin fulgii de porumb zdrobiți.

Așezați nuggets într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dați la cuptor. Când sunt gata serviți cu tzatziki făcut în casă, arde pe grill și ciuperci cu unt.

Ingrediente tzatziki:
-iaurt natural;
-castravete decojit și tăiat în cuburi mici;
-usturoi;
-piper;
-sare;
-ulei de măsline;
-usturoi zdrobit.

Amestecați ingredientele și serviți rece.

Ciupercile și ardeiul se pregătesc pe grill. Ardeiul se curăță și frige pe grill, la foc mediu. Ciupercile curățate se frig întâi cu pălăria în jos. Apoi, se întorc, se pune în fiecare pălărie câte o bucățică de unt, sare și piper și se frig în continuare. Se ridică de pe foc, având grijă să nu se piardă lichidul pe care-l conțin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete