vineri, 7 aprilie 2017

Omleta cu brânză

Omleta cu brânză
Omleta cu brânză
Omleta cu brânză

Foto: Omletă cu brânză grasă, salam și verdeață;

Omleta poate reprezenta un mic dejun sățios și gustos. Prepar destul de rar omletă, dar atunci când o fac nu-mi calculez caloriile, pentru că vreau să fie gustoasă. 

Ingrediente:
-brânză grasă de oi;
-mozzarella;
-cașcaval
-câteva felii subțiri de salam;
-ouă;
-sare;
-piper;
-pătrunjel verde.

Într-un bol, se bat ouăle, se adaugă sare și piper. Dacă brânza pe care urmează să o adăugați este sărată, nu mai puneți sare în omletă.

Brânza grasă se taie în bucăți mici, iar mozzarella se rupe în fâșii. Adăugați brânzeturile în ouăle bătute și amestecați ușor.

Într-o tigaie antiaderentă, picurați câțiva stropi de ulei și așezați-o la foc mediu. Când este fierbinte, puneți câteva felii de salam. Întoarceți salamul pe ambele fețe, cât să capete un strop de aromă de prăjit. 

Când salamul s-a înmuiat, adăugați peste acesta compoziția de ouă. Prăjiți omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când ați întors omleta, presărați cașcaval răzuit pe fața prăjită și așteptați să se facă și pe cealaltă față.

Așezați omleta pe o farfurie și presărați pătrunjel verde, tocat fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete