miercuri, 5 aprilie 2017

Pandișpan cu fructe și sâmburi

Pandișpan cu fructe și sâmburi
Pandișpan cu fructe și sâmburi
Pandișpan cu fructe și sâmburi

Foto: Pandișpan cu fructe de pădure și sâmburi (alune de pădure, migdale, caju);

Ingrediente:
-7 ouă, 
-1 și 1/2 cană zahăr, 
-făină cât zahărul, 
-7 linguri ulei, 
-7 linguri de apă, 
-praf de copt;
-o păstaie de vanilie.

Separi gălbenușurile de albușuri, bați spumă albușurile. 

Pui zahărul + 7 linguri de apă într-un ibric, pe foc și fierbi până se leagă un sirop. Adaugi siropul peste spuma de albuș, bătând continuu. Acum pui și vanilia (interiorul batonului).

Peste spuma de albuș, pui gălbenușurile unul câte unul și tot pe rând pui și cele 7 linguri de ulei. Adaugi praful de copt și înlocuiești telul cu o spatulă. Cu aceasta încorporezi făina, amestecând de jos în sus, fără a mai bate compoziția. 

Torni compoziția în tava pregătită cu hârtie de copt sau tapetată cu făină. Ornezi cu fructe și sâmburi sau stafide. Introduci tava la cuptor pentru 30 de min. sau până ce devine rumenă.

Pudrați pandișpanul cu zahăr farin imediat ce l-ați scos din cuptor.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete