joi, 13 aprilie 2017

Pască fără aluat

Pască fără aluat
Pască fără aluat
Pască fără aluat
Pască fără aluat
Ingrediente:
-800 g brânză proaspătă și nesărată de vaci;
-6-7 ouă, în funcție de mărime;
-1/2 pachet de unt;
-o cană de smântână;
-o cană de zahăr tos;
-6 linguri de griș;
-3 linguri de făină;
-vanilie;
-stafide.

Se pune brânza într-o sită cu ochiuri largi și se lasă la scurs. Când e scursă, o transferați într-un bol și turnați peste ea o cană de zahăr. Dacă preferați gustul mai dulce, puteți să mai adăugați încă un pic peste această cantitate. Amestecați brânza și zahărul până se omogenizează bine.

Peste brânza mixată cu zahăr, adăugați untul la temperatura camerei și smântâna, apoi amestecați bine. După omogenizare, spargeți ouăle și le adăugați pe toate odată în compoziția de pască. Cu telul le încorporați bine, până rezultă o pastă omogenă.

Adăugați făina și grișul și le amestecați în pască, folosind o paletă. La sfârșit adăugați stafidele și vanilia naturală.

Turnați compoziția de pască într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o puneți la cuptor, la foc potrivit. Lăsați la copt până ce se rumenește, apoi scoateți pasca și o lăsați să se răcească. Ornați cu zahăr pudră și serviți.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete