Pește cu brocoli

Pește cu brocoli
Pește cu brocoli
Pește cu brocoli
Foto: Somn cu brocoli și ciupercuțe sote

Somnul se curăță, se spală și se frige pe ambele fețe. Așezați o tigaie antiaderentă pe flacără, ungeți cu o pensulă cu ulei de măsline și așteptați să se încingă. Când e pregătită, așezați somnul, cu pielea în jos și-l gătiți la foc mediu. Grăsimea din pielea acestuia se lasă pe tigaie, formând o peliculă. Gătiți peștele având grijă să nu se ardă, să fie rumen pe toate părțile și să păstreze la interior un miez zemos și dulce. 

Periați ușor ciupercile, pentru a îndepărta impuritățile. Puneți pe foc o tigaie cu puțin ulei, apoi le gătiți la foc iute, amestecând periodic. Aveți grijă să nu aglomerați ciupercile în tigaie, pentru a nu lăsa prea mult lichid. Dacă aveți mai multe ciuperci, trebuie să le prăjiți în tranșe succesive. La final asezonați cu sare și piper. 

Brocoli se spală și se desface în buchețele mici. Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline și se înfierbântă. Adăugați buchețelele de brocoli și prăjiți puțin pe toate fețele, cu grijă să nu se ardă. Condimentați cu sare și piper, adăugați o ceșcuță de apă, puneți capacul și lăsați brocoli să se pătrundă la abur. Când e fraged și parfumat, serviți ca garnitură. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu