miercuri, 5 aprilie 2017

Pește la cuptor cu vin și rozmarin

Pește la cuptor, cu vin și rozmarin
Pește la cuptor, cu vin și rozmarin

Foto: Somn cu rozmarin, vin alb, măsline și cartofi copți, înșirați pe rămurele de rozmarin;

Ingrediente:
-pește proaspăt;
-măsline verzi;
-cartofi;
-2-3 roșii;
-o căpățână de usturoi;
-crenguțe de rozmarin;
-sare;
-piper;
-vin alb.

Bucățile de pește (mie-mi place somnul, ca cel din imagine) gata porționate, curățate, uscate, se condimentează cu sare și piper.

O tavă uscată se stropește cu puțin ulei de măsline, se așază peștele, rozmarinul , câteva măsline, bucăți de roșii și o căpățână de usturoi tăiată transversal. Se adaugă vinul, încă un pic de ulei și se dă la cuptor până ce peștele e rumenit.

Separat, într-o altă tavă, se pun la copt cartofi înșirați pe bețele de rozmarin rămase în urma colectării frunzelor pentru pește.

Se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și se coc până ce devin pufoși la interior. Cartofii se servesc împreună cu peștele, lângă o salată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete