Pește, legume și vin alb

Pește, legume și vin alb

Foto: Pește, legume și vin alb;

Nimic nu-mi place mai mult ca o porție bună de pește, orice pește. Fiecare are savoarea sa și niciodată nu mi se pare prea mult.

Peștele cu legume și vin alb pe care vi-l prezint astăzi îmi ia foarte puțin timp să-l prepar, dar îmi face plăcere să-l savurez îndelung.

Pește, legume și vin alb
Ingrediente:

-pește (crap, șalău, caras sau ce vă place);

-ulei de măsline;
-vin alb;
-câțiva cartofi;
-usturoi;
-câteva roșii micuțe, acrișoare;
-1-2 cepe potrivite;
-sare;
-piper;

Mod de preparare:

Peștele deja curățat, spălat, uscat, se condimentează bine cu sare și piper, acoperind uniform pe toate părțile.

Cartofii curățați de coajă, spălați și porționați în bucăți mari, se așază într-o tavă stropită cu ulei de măsline. Se presară un strop de sare și piper, se adaugă o căpățână de usturoi, cu foi cu tot, tăiată transversal, în jumătate, cepele tăiate rondele și roșiile bucăți.

Deasupra se pune peștele. Se adaugă feliile de lămâie, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă puțină apă și un pahar de vin alb și se dă la cuptor până se rumenește și scade lichidul.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu