joi, 6 aprilie 2017

Piept de pui, ciuperci și morcovi sotați

Piept de pui, ciuperci și morcovi sotați
Piept de pui, ciuperci și morcovi sotați
Piept de pui, ciuperci și morcovi sotați
Foto: Piept de pui, ciuperci și morcovi sotați;

Despre modul cum prepar eu pieptul de pui la tigaie, v-am mai vorbit. Ceea ce vreau să vă destăinui acum este cum pregătesc ciupercuțele.

Ingrediente:
-o caserolă ciuperci brune;
-ulei de măsline;
-oțet balsamic;
-sare;
-piper;
-usturoi zdrobit.

Se ia o caserolă de ciuperci brune, curate pe cât posibil. Se curăță cu o perie. Dacă e obligatorie spălarea lor, este recomandat să aveți grijă ca înaintea pregătirii să le uscați.

Adăugați ulei de măsline într-o tigaie curată și uscată. Așezați tigaia pe flacără și încindeți ușor. Adăugați ciupercile întregi și aveți grijă să se rumenească uniform. Nu aglomerați ciupercile, pentru a nu lăsa apă în tigaie. 

Când sunt rumene, condimentați cu sare și piper, stingeți cu un strop de oțet balsamic și adăugați usturoi zdrobit. Mai lăsați câteva secunde, închideți focul și serviți lângă o bucată savuroasă de friptură.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete