vineri, 7 aprilie 2017

Piept de pui cu brocoli

Piept de pui cu brocoli
Piept de pui cu brocoli
Piept de pui cu brocoli

Foto: Piept de pui pregătit picant și brocoli la abur;

Ingrediente:
-piept de pui sau pulpe dezosate;
-pastă de chili;
-brocoli;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-mărar pentru ornat.

Pentru a pregăti brocoli la abur, nu e obligatoriu să aveți un dispozitiv special, puteți face acest lucru direct în tigaie.

Într-o tigaie adâncă sau într-un wok se pun 2-3 linguri de ulei de măsline și se așază pe flacără. 

Brocoli se spală și se desface în buchețele mici. Când uleiul este fierbinte, se adaugă buchețelele de brocoli și se prăjesc puțin pe toate fețele, întorcându-le în mod repetat. 

Când sunt ușor colorate, condimentați cu sare și piper, adăugați o ceșcuță de apă, puneți capacul, reduceți focul și lăsați brocoli să se pătrundă la abur. Când e fraged și parfumat, serviți ca garnitură.

Pieptul de pui se condimentează cu sare și sos de chili și se frige pe o tigaie antiaderentă, fără a folosi grăsime adăugată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete