Piept de pui cu morcovi la cuptor

Piept de pui cu morcovi la cuptor
Piept de pui cu morcovi la cuptor
Piept de pui cu morcovi la cuptor

Foto: Piept de pui și morcovi (la cuptor) cu ulei de măsline, oțet balsamic și sâmburi;

Ingrediente:
-piept de pui;
-morcovi proaspeți;
-oțet balsamic;
-sâmburi (alune de pădure, migdale, caju);
-sare;
-piper;
-ulei de măsline.

Dezosați pieptul de pui, crestați pielea și puneți la gătit într-o tigaie antiaderentă, fără ulei. Aveți grijă ca pentru început pielea să se afle în jos. Astfel va elibera o parte din grăsimea conținută. Gătiți pieptul de pui pe ambele fețe până devine auriu și este pătruns bine. Carnea de pui nu se consumă în sânge.

Morcovii vor fi foarte bine spălați. Nu este recomandat să curățați coaja. Scurtați frunzele morcovilor și așezați-i într-o tavă cu hârtie pe copt. Stropiți cu ulei de măsline și presărați sare. Dați morcovii la cuptor.

Când sunt copți, scoateți morcovii, îi așezați pe platou lângă pieptul de pui, stropiți cu oțet balsamic, condimentați cu piper, presărați sâmburii.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu