vineri, 7 aprilie 2017

Piept de pui și fasole cu sos de tomate

Piept de pui și fasole cu sos de tomate
Piept de pui și fasole cu sos de tomate

Foto: Piept de pui cu fasole teci cu sos tomat;

Mâncărica aceasta de fasole îmi place să o prepar fără carne și să o servesc lângă o friptură la tigaie, făcută separat.

Ingrediente:
-un pachet de teci de fasole sau teci proaspete;
-ceapă;
-ardei;
-sos de tomate;
-ulei;
-verdeață.

Într-o cratiță antiaderentă se pun 2-3 linguri de ulei și se lasă să se încindă. Când uleiul este fierbinte, se adaugă ceapa tocată mic și se călește până devine sticloasă, apoi se adaugă ardeiul tăiat fâșii. Se sărează și se mai călește puțin. 

Se adaugă tecile congelate, se adaugă o ceașcă de apă, se acoperă cu un capac și se fierbe până ce fasolea se frăgezește.

Pasta de tomate se subțiază cu puțină apă și se adaugă peste teci. Se domolește focul și se lasă să scadă. Când e gata se potrivește gustul de sare, se presară piper și se închide focul. Verdeața tocată fin va fi adăugată la sfârșit.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete