joi, 6 aprilie 2017

Piept de pui și orez cu legume

Piept de pui și orez cu legume
Piept de pui și orez cu legume
Piept de pui și orez cu legume

Foto: Piept de pui, orez cu legume și sfeclă roșie;

De câte ori nu v-ați întrebat ce garnitură să puneți lângă o friptură de pui ori porc. Felul acesta de orez cu legume se pregătește în câteva minute și este foarte aromat și gustos.

Ingrediente:
-cană de orez;
-o ceapă;
-un pachet amestec de legume cu ciuperci;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper.

Tocați în cuburi mici o ceapă. Adăugați 2-3 linguri de ulei într-o cratiță antiaderentă, adăugați ceapă și căliți până ce se înmoaie puțin. Adăugați restul legumelor și căliți în continuare.

Când legumele sunt pe jumătate făcute, adăugați orezul și continuați să amestecați pentru a nu se prinde, până ce orezul capătă o culoare albicioasă. Stingeți cu apă sau supă de carne, în proporție de 1 la 3. Adică: la 1 cană de orez, adăugați 3 căni de supă.

Fierbeți, condimentați cu sare și piper și când considerați că orezul e aproape făcut, închideți focul, puneți capacul și lăsați-l cca 10 min, să tragă toată zeama. Astfel nu se vor zdrobi boabele.

Când toată zeama a fost trasă, serviți alături de o bucată de friptură de pui ori porc și de o salată răcoritoare.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete