miercuri, 5 aprilie 2017

Piept de struț (mediu făcut) și salată verde

Piept de struț (mediu făcut) și salată verde
Piept de struț (mediu făcut) și salată verde

Foto: Piept de struț (mediu făcut) și salată verde;

Carnea de struț nu mai este chiar o raritate pe piața românească. Poate fi găsită în supermarket, în varianta porționată și congelată. 

Este recomandat să lăsați carnea să se decongeleze în ambalajul protector, în frigider. Carnea decongelată se spală și se tamponează cu un șervețel pentru înlăturarea apei. 

Pe un tocător se pune un strat de piper măcinat mare și se rotește carnea prin acesta, acoperind toate părțile.

Se prăjește în câteva picături de ulei, pe ambele fețe câte 2-3 minute, lăsând mijlocul roz. Sarea se adaugă la sfârșit. Se taie bucățile de piept perpendicular pe fibra mușchiului și se servește cu o salată generoasă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete