duminică, 9 aprilie 2017

Plăcintă de dovleac

Plăcintă de dovleac
Plăcintă de dovleac
Plăcinta de dovleac este un dulce pe care-l pregătesc atunci când am chef de ceva bun, dar nu prea am timp de pierdut prin bucătărie.

Ingrediente:
-un dovleac de mărime medie;
-o cană de zahăr;
-2 batoane de scorțișoară;
-un praf de sare;
-un pachet de aluat foitaj;
-zahăr farin pentru ornat.

Dovleacul se curăță de semințe, se taie în bucăți mari, se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor. În acest timp, puteți uita de el. Se coace până devine pufos și se evaporă lichidul de pe miez, apoi se scoate și se lasă la răcit.

Când s-a răcit, curățați părțile care s-au rumenit excesiv și eliminați coaja. Păstrați doar miezul moale și fin, pe care îl pasați până devine ca un piure.

Măcinați batoanele de scorțișoară. Turnați scorțișoara și zahărul în  piureul de dovleac și amestecați bine.

Desfaceți un pachet de aluat de foitaj, întindeți foaia și tăiați-o în două bucăți egale. Prima jumătate o veți pune pe fundul unei tăvi de copt, în care ați așternut hârtie de copt. Peste prima foaie turnați compoziția de dovleac, apoi așezați și a doua jumătate.

Dați plăcinta la cuptor și așteptați să se rumenească frumos. Ornați cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete