joi, 27 aprilie 2017

Pui cu cartofi și rozmarin

Pui cu cartofi și rozmarin
Pui cu cartofi și rozmarin
Pui cu cartofi și rozmarin
Pui cu cartofi și rozmarin
De câte ori pregătesc pui la cuptor îl întreb în glumă pe copiluʼ„Aripioară sau picior?”...așa ca o glumă cu referire directă la comedia în care joacă marele Louis de Funès, iar răspunsul lui vine invariabil „Picior, picior și un pic de pieptișor!”

Ingrediente:
-un pui;
-sare;
-piper;
-rozmarin;
-vin alb;
-ulei de măsline
-3-4 grăunți de usturoi;
-cartofi.

Puiul se spală, se taie în două pe jumătatea pieptului, se întinde și se condimentează cu sare, piper și rozmarin tocat, masând carnea pe toate părțile.

Cartofii se decojesc și se așază în tava de copt. Peste cartofi se așază puiul, cu interiorul în jos, se stropește cu ulei de măsline, se toarnă un pahar de vin alb în tavă, se mai adaugă și un strop de apă, grăunții de usturoi sparți cu latul cuțitului și se dă la cuptor.

Se lasă la cuptor până devine auriu, iar vinul aproape că s-a evaporat, apoi se scoate se tranșează și se presară rozmarin proaspăt.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete