joi, 6 aprilie 2017

Pui fript și legume în stil oriental

Pui fript și legume în stil oriental
Pui fript și legume în stil oriental
Pui fript și legume în stil oriental

Foto: Pui fript și legume în stil oriental; 

Astăzi e o zi dintre acelea în care vrei „ceva bun”, dar nu ai nici timp și nici putere să mai pregătești? Bine, iată o soluție simplă.

Ingrediente:
-piept de pui;
-amestec de legume;
-sare;
-piper.

Desfă repede de pe os un piept de pui, crestează-i pielea, condimentează-l cu sare și piper și într-o tigaie antiaderentă, fierbinte, fără ulei, așază-l cu pielea în jos, la foc mediu.

Gătește-l până devine auriu pe ambele părți și pielea devine crocantă. Ai grijă, însă, să nu usuci și interiorul, n-ai vrea să se întărească. Când e gata, scoate friptura din tigaie, dar păstrează grăsimea care s-a lăsat din pielea puiului.

Pregătește un amestec de legume tocate. Dacă nu ai timp de asta, cumpără un amestec gata pregătit, variantele sunt infinite. Eu am optat pentru un amestec oriental. Îmi place foarte mult aroma acestuia.

În grăsimea puiului, adăugă legumele. Ai grijă ca tigaia să fie fierbinte. Dacă ai optat pentru un amestec congelat, nu e nevoie de decongelare. Sotează legumele, scuturând tigaia și având grijă să nu se ardă. Gătește-le câteva minute, condimentează cu sare și piper și oprește focul. Așază totul pe o farfurie și decorează.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete