vineri, 7 aprilie 2017

Pulpițe de pui și cartofi (la cuptor)

Pulpițe de pui și cartofi
Pulpițe de pui și cartofi
Pulpițe de pui și cartofi
Foto: Pulpițe de pui și cartofi (la cuptor);

Ingrediente:
-pulpe de pui fără os;
-2 roșii medii;
-ceapă tăiată rondele;
-cartofi;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-verdeață.

Într-o tavă de copt, stropiți puțin ulei de măsline. Așezați felii groase de cartofi, rondele de ceapă și câteva felii de roșie. Condimentați cu sare și piper.

Pulpele de pui se sărează, se condimentează și se așază peste cartofi. Se mai stropește puțin ulei, se adaugă o ceașcă de apă și se introduce la cuptor. În timpul preparării, sucurile din carne vor pătrunde în cartofi și-i vor face delicioși. 

Când carnea e rumenă, scoateți tava din cuptor. Așezați pe o farfurie mare friptura și cartofii, decorați cu verdeață proaspătă și serviți cald.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete