Purcel în stil chinezesc

Purcel în stil chinezesc
Purcel în stil chinezesc
Purcel în stil chinezesc
Purcel în stil chinezesc

Foto: Purcel în stil chinezesc;

Mâncărica aceasta cu purcel, preparată în stil chinezesc, deși nu este o mâncare chinezească la propriu și nu respectă toate normele și ingredientele specifice bucătăriei tradiționale, mie îmi place foarte mult. 

Pentru preparare aveți nevoie de:
-carne de purcel;
-amestec de legume (în stil asiatic/chinezesc);
-sos de tomate dulce-acrișor;
-orez;
-sare;
-piper;
-ardei iute;
-ulei de măsline.

Tăiați carnea de purcel în fâșii și o rumeniți la foc mediu, într-o tigaie adâncă, antiaderentă. Când carnea e rumenă, adăugați amestecul de legume. Puteți folosi și legume proaspete, tăiate fâșii, eu însă le prefer pe cele deja combinate. Astfel, prepar rapid și fără prea mult stres. Condimentați cu sare și piper și adăugați rondele de ardei iute.

Gătiți până ce legumele se înmoaie ușor și adăugați un sos dulce-acrișor de tomate. Mai gătiți puțin și puteți închide focul. Eu nu adaug sos de soia și nici alt ingredient. Voi puteți adăuga, dacă doriți.

Serviți cu orez basmati proaspăt fiert în apă cu sare și puțin ulei de măsline. Așezați orezul în farfurie, deasupra turnați sosul, presărați semințe de susan și câteva rondele de arpagic (ceapă) verde.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu