Rasol de vită cu sos de vișine

Rasol de vită cu sos de vișine
Rasol de vită cu sos de vișine
Rasol de vită cu sos de vișine
Rasolul de vită se potrivește perfect cu aroma și aciditatea vișinelor.


Ingrediente pentru rasol:
-3-4 bucăți de rasol de vită (feliat transversal);
-sare;
-piper;
-foi de dafin.

Bucățile de carne și condimentele se pun la fiert în apă rece, într-o oală acoperită cu capac. Când apa clocotește, se îndepărtează spuma formată și se lasă la fiert cca. 3 ore sau mai mult, la foc domol.

Când carnea este fragedă, se scoate și se servește cu sos de vișine.

Ingrediente pentru sos:
-vișine proaspete sau congelate (fără sâmburi);
-unt;
-2 linguri făină;
-pătrunjel;
-sare;
-piper;
-puțin zahăr. 

Într-o tigaie antiaderentă se pune untul și se așteaptă până se topește. Când untul e topit, se adaugă făina și se amestecă până absoarbe tot untul și se încălzește.

Peste făină se adaugă vișinele fără sâmburi, un pic de apă și se lasă la fiert, la foc domol. Se mai adaugă apă treptat, dacă este nevoie. 

Când sosul începe să se îngroașe, adăugați sare, zahăr cât să domolească gustul acrișor și un praf de piper. Mai fierbeți până capătă consistența dorită.

Când e gata, presărați pătrunjel verde și serviți cald, alături de rasolul de vită.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu