miercuri, 5 aprilie 2017

Rondele de măr în aluat cu cidru și sirop de arțar

Rondele de măr în aluat cu cidru și sirop de arțar
Rondele de măr în aluat cu cidru și sirop de arțar

Foto: Rondele de măr în aluat cu cidru și sirop de arțar; 

Desertul acesta este foarte gustos și aromat, se prepară repede și tot repede devine preferatul copiilor.

Ingrediente:
-mere;
-2 ouă;
-cidru de mere;
-făină;
-unt topit;
-ulei;

Nu cred că e cineva care să nu fi făcut clătite vreodată. Ei bine și pentru aluatul acesta procedați la fel ca la clătite, numai că laptele va fi înlocuit cu cidru de mere. 

Deci, vă înarmați cu un tel în formă de pară și un castron curat și uscat. Spargeți ouăle, le agitați un pic cu telul, adăugați untul topit, făină și cidru și obțineți un aluat ca de clătite, dar mai legat.

Spălați merele, le scoateți mijloacele, folosind un dispozitiv special sau cu un cuțit subțire. Tăiați merele în rondele, fără să le scoateți coaja, le înmuiați în aluat și le prăjiți în ulei încins, ca pe gogoși. Serviți simplu, cu sirop de arțar sau cu miere.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete