sâmbătă, 15 aprilie 2017

Salată Boeuf de post

Salată Boeuf de post
Salată Boeuf de post
Pentru perioada postului vă recomand o salată sățioasă: Salata Boeuf. 

Ingrediente:
-5 morcovi mari;
-4-5 cartofi dolofani;
-o cană de mazăre verde;
-400 g castraveciori (conținutul unui borcan mare);
-250-300 g gogoșari;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-muștar.

Morcovii și cartofii se fierb în coajă și se lasă să se răcească. Când s-au răcit, se curăță de coajă, se toacă în cuburi mici și se pun într-un bol.

Se fierbe mazărea verde și se adaugă peste morcovi și cartofi. 

Castraveciorii și gogoșarul se scurg de zeamă, apoi se toacă în cuburi mici și se lasă la scurs într-o sită. Când sunt scurși de zeamă se adaugă peste restul legumelor.

Se pregătește o maioneză din muștar și ulei de măsline. Mie îmi place muștarul mai iute, de aceea aleg varianta cu hrean, voi puteți alege un muștar dulce. 

Turnați maioneza peste legume, condimentați cu sare și piper, dacă mai este nevoie și amestecați bine pentru a se lega toate ingredientele. Decorați cum vă place.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete