Salată cu avocado și doradă pe sare

Doradă friptă și salată de avocado
Doradă friptă și salată de avocado
Doradă friptă și salată de avocado
Doradă friptă și salată de avocado

Foto: Doradă friptă și salată de avocado;



Ingrediente:
-roșii cherry;
-avocado;
-ceapă roșie;
-sare;
-piper;
-lămâie;
-ulei de măsline;

-pătrunjel.

Avocado se decojește și se taie în felii, roșiile se taie în sferturi, iar ceapa în rondele. 

Într-un bol se pun toate ingredientele pregătite anterior, se adaugă sare, un pic de piper zdrobit, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se amestecă ușor, pentru a nu zdrobi feliile, se presară pătrunjel tocat și se servește rece.

Dorada pe sare se pregătește foarte simplu. Curățați, spălați și uscați, pe un șervet o doradă plinuță și grăsuță.

Puneți o tigaie pe flacăra aragazului, presărați un strat de sare grunjoasă și lăsați până devine fierbinte. Așezați dorada pe stratul de sare și lăsați-o până se rumenește pe o parte. Întoarceți și pe cealaltă parte și aveți grijă să se rumenească frumos și să se pătrundă la copt.

Când e gata, scuturați peștele de surplusul de sare și serviți cu salata pregătită anterior.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu